Jennifer Haegeman

Naam: Jennifer Haegeman
Functie binnen KNHS bestuur: Penningmeester
Bestuurslid sinds: November 2016 

 

Ik ben Jennifer Haegeman, geboren op 5 augustus 1991. Ik ben geboren en getogen in het noorden van Oost-Vlaanderen en momenteel woonachtig in Sint-Laureins, een gemeente gelegen aan de Nederlandse grens. 

Al van mijn 5de heb ik het paardenvirus te pakken. Op woensdagnamiddag volgde mijn broer toen paardrijles in een manege in de buurt. Tot die ene woensdagnamiddag dat ik eens naar zijn les blijven kijken had en ik niet meer naar huis wou, alvorens ik op een paard gezeten had! Ik moest en ging die beruchte namiddag op dat paard zitten! Volgens de eigenares was ik nog veel te jong om paard te rijden en moest je 6 jaar zijn om te mogen deelnemen aan de lessen. Echter was er in de groep van mijn broer een meisje die kleiner was dan mij, weliswaar ouder, en die mocht wel paardrijden. Dus hield ik voet bij stuk en zei ik: “Dat meisje is kleiner dan mij en mag wel paardrijden! Ik wil ook paardrijden!” En ja hoor voor ik naar huis ging, had ik wat ik wilde en had ik paardgereden. Sindsdien zijn die paarden niet meer uit mijn leven weg te denken. 

Op mijn 14de was ik die manegelessen echter beu en wilde ik echt verder gaan in de paardensport. Ik ben dan ook privélessen gaan volgen en als snel volgde mijn eerste dressuurpaard Esperanto, waarmee ik samen gegroeid ben op wedstrijdgebied. Ik heb hem gekocht als 4-jarige, net zadelmak. Samen zijn we gegroeid tot het Z2. Ondertussen heb ik al meerdere paarden, waaronder vooral jongere paarden gereden en uitgebracht op wedstrijd. Sinds mei 2016 heb ik een nieuwe 3-jarige merrie, die ik afgelopen zomer zadelmak gemaakt heb. Met haar wil ik graag mijn ambities uitbouwen en hogerop geraken in de dressuursport. 

In het dagelijks leven ben ik tewerkgesteld in een accountantskantoor en sta ik in voor de boekhouding van heel wat kleine en middelgrote ondernemingen. Dit leek mij dan ook de ideale achtergrond om het bestuur van KNHS Zeeland aan te vullen in de positie als penningmeester. Op die manier wil ik dan ook mijn steentje bijdragen aan het regiobestuur en samenwerken aan de uitbouw van de paardensport binnen Zeeland.