Geslaagde eerste Nationale KNHS Young Leaders dag

De Young Leaders

Young Leaders Philippine Bulsing (21) uit Amstelveen en Rianne Bezemer (22) uit Huizen waren aanwezig in Maarsbergen bij de start. Philippine rijdt bij de Amsterdamse Manege en Rianne heeft een eigen paard. Beiden zijn enthousiast, Philippine zegt: “Ik wil graag meer leren van de paardensport en meer betrokken raken.”

Rianne is geïnteresseerd in wedstrijden rijden: “Ik weet nog weinig van de wedstrijdsport en de KNHS, door het YLP leer ik meer over de organisatie en mogelijkheden.”

Beiden vielen in Maarsbergen met hun neus in de boter, ze mochten helpen bij de prijsuitreikingen bij de Young Riders van het EK.

KNHS-bestuurslid Marlies Reibestein is enthousiast over de eerste Nationale KNHS Young Leaders Dag: “Ik ben erg blij met de samenwerking van de KNHS en de FNRS ondernemers in dit programma. Het is een win-winsituatie. De jeugd wordt verrijkt met meer praktische en goede paardenkennis, de paardenwereld wordt verrijkt met deskundige jeugd die de handen uit de mouwen weet te steken en de bestuurders van de toekomst zijn, in welke situatie dan ook.”

Beschermvrouwe

De beschermvrouwe van het KNHS Young Leaders Program, H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme, was natuurlijk ook aanwezig. Zij is een groot fan van en nauw betrokken bij het programma. Ze liet zich inspireren door de deelnemende jeugd en coaches, de topsport ter plekke en de prachtige omgeving.

Meer over het KNHS Young Leaders Program

Twee jaar geleden werd er na een pilot jaar bij maneges begonnen met het KNHS Young Leaders Program naar voorbeeld van een succesvol programma in Zweden. Veel kinderen hebben naast hun dagelijkse schooltaken alles over voor de paarden. Verantwoordelijkheid hebben voor paarden leert jongeren aantoonbaar om bijvoorbeeld helder te communiceren, consequent te zijn en door te zetten. De omgang met paarden en de juiste begeleiding daarbij leert jongeren vaardigheden die ze op school en in hun verdere leven uitstekend kunnen gebruiken.

Praktijk YLP

Er zijn nu ongeveer 700 kinderen op verschillende niveaus actief in het programma op een 40-tal KNHS-verenigingen en FNRS-bedrijven. Er zijn coaches opgeleid die veel tijd stoppen in de begeleiding van de deelnemende jeugd. Op niveau 1 gaat het om helpen, op niveau 2 om uitvoeren, op niveau 3 om organiseren en op niveau 4 om besturen en leiderschap.

Kijk hier voor meer informatie over het KNHS Young Leaders Program

Geplaatst op: