Indoor Kampioenschappen 2019

De Indoorkampioenschappen komen er alweer aan! Op 1 november start de kwalificatieperiode voor de dressuur paarden.

Startlijsten

Startlijsten kunnen jullie vinden op de website van De Kroo Ruitersport

Gekwalificeerde combinaties

Hieronder in het download blok kan een overzicht worden gedownload van het overzicht van de combinaties die hebben voldaan aan de kwalificatiecriteria gedurende de kwalificatieperiode van november tot en met december 2018. Bij het opstellen van dit overzicht heeft geen controle plaatsgevonden of de betreffende combinatie ook heeft voldaan of voldoet aan de overige criteria met betrekking tot startgerechtigdheid tijdens het Regiokampioenschap Indoor Dressuur bij de paarden. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de ruiter of amazone zelf. 

Check daarom altijd het vraagprogramma voordat je inschrijft om teleurstellingen tijdens of na het RK te voorkomen.

Data en locatie kampioenschappen

De Indoorkampioenschappen in de regio Zeeland worden verreden bij De Kroo Ruitersport te Nieuw- en Sint Joosland.

De dressuurkampioenschappen vinden plaats van 25 tot en met 27 januari 2019

De springkampioenschappen worden gehouden op 2 februari 2019

Kampioenschapsreglement

Onderstaand treft u het geldende kampioenschapsreglement voor de Indoor kampioenschappen 2018 - 2019.

Met ingang van dit indoorseizoen kunt u alleen nog uitkomen op de Zeeuwse Regiokampioenschappen, als u op 1 oktober lid bent van een lidvereniging van de KNHS Zeeland!

Vraagprogramma 2019

Vraagprogramma kun je hieronder downloaden. Lees het vraagprogramma goed door, zodat je na inschrijving en op de kampioenschappen niet voor verrassingen komt te staan. Door inschrijven ga je akkoord met de bepalingen van het vraagprogramma! 

In het vraagprogramma voor ZZ Zwaar en Lichte Tour is een fout geslopen: De kampioen wordt in deze klasses bepaald door het hoogst gemiddelde percentage over proef èn Kür op Muziek (zelfde als in Z2 & ZZ Licht). Vraagprogramma wordt zsm hierop aangepast.

Kwalificatiebepalingen dressuur 

De kwalificatiebepalingen voor de dressuur zijn ongewijzigd. De bepaling om alleen nog de proef die is aangewezen als geadviseerde eerste proef, mee te laten tellen voor kwalificatie, blijft gehandhaafd. Met andere woorden wordt op een wedstrijd in de regio Zeeland geen geadviseerde eerste proef verreden, dan kun je tijdens die wedstrijd geen resultaat neerzetten voor kwalificatie.

Inschrijven

Inschrijvingen zijn geopend!

Sluitingsdatum inschrijvingen:

Dressuur -> 11 januari 2019

Springen -> 19 januari 2019

Inschrijven voor de Regiokampioenschappen kan vanaf het moment dat het vraagprogramma wordt gepubliceerd. We maken dit bekend via onze website en Facebook pagina. Ook dit jaar is het alleen mogelijk om via Mijn KNHS in te schrijven en wordt de sluitingsdatum strikt gehanteerd.

Voor het springen wordt een vrije inschrijving gehanteerd bij paarden en pony’s. Voor de ponydressuur is dit ook van toepassing.

Voor de paarden dressuur zijn kwalificatiebepalingen van toepassing, zie hierboven. Indien je als combinatie hebt voldaan aan de bepalingen, dien je zelf in te schrijven. Je hoeft dus niet te wachten totdat de lijst van gekwalificeerden wordt gepubliceerd. De inschrijvingen worden na sluitingsdatum wel getoetst aan het overzicht van gekwalificeerden.

Definitieve dagindeling dressuur

Dag

Klasses

Vrijdag, 25 januari 2019

B-pony’s ABC (avond)

B-paarden (avond)

M1-pony's DE (avond)

LT

ZZ zwaar

Zaterdag, 26 januari 2019

L2 t/m ZZ-licht paarden

M1 t/m Z2 pony's (excl. M1-DE)

Zondag, 27 januari 2019

L1 paarden

B-pony’s DE

L1 en L2 pony's

Dutch Masters tijdens Indoor Brabant 2019

Evenals voorgaande jaren zijn er weer tickets te verdienen voor de Dutch Masters tijdens Indoor Brabant 2019.

Voor de dressuur worden de kampioenen uitgenodigd van de klasse Z2 en ZZ-licht, in totaal dus 2 deelnemers. Indien een ruiter dubbel geplaatst is, dient hij/zij een keuze te maken. 

Voor het springen worden de kampioenen van de klasse M, Z en ZZ uitgenodigd, in totaal dus 3 deelnemers. Indien een ruiter dubbel geplaatst is, dient hij/zij een keuze te maken.

Zie het vraagprogramma hieronder.