Indoor Kampioenschappen 2018

De voorbereidingen voor de indoorkampioenschappen zijn alweer begonnen. Evenals de afgelopen 2 jaar kunnen paardencombinaties dressuur zich in de maanden november en december weer kwalificeren voor de kampioenschappen in januari. Gelet op de vragen van vorig jaar hebben we gemeend om in een vroeger stadium de nodige informatie ter voorbereiding op de kampioenschappen beschikbaar te stellen.


Overzicht van gekwalificeerde combinaties

In de maanden november en december hebben de paardencombinaties zich kunnen kwalificeren voor de Indoorkampioenschappen Dressuur op 26, 27 en 28 januari. Download onderstaand overzicht om te zien wie zich hebben gekwalificeerd en geef je snel op, als je dat nog niet hebt gedaan. Uiterste inschrijfdatum is 16 januari as.!

Gekwalificeerde paardencombinaties voor Indoorkampioenschappen Dressuur 2018

N.B. Alleen de uitslagen die hebben geleid tot kwalificatie, zijn gepubliceerd in dit overzicht! 


Vraagprogramma

Er kan worden ingeschreven voor de Indoorkampioenschappen via Mijn KNHS. Lees het vraagprogramma goed door om te voorkomen dat je vergissingen maakt!

 Vraagprogramma Zeeuwse Indoor Kampioenschappen 2018

Dressuurruiters let even op! Voor je inschrijft, check even de kwalificatiebepalingen!


Data en locatie kampioenschappen
De Indoorkampioenschappen in de regio Zeeland worden verreden bij De Kroo Ruitersport te Nieuw- en Sint Joosland.
De dressuurkampioenschappen vinden plaats van 26 tot en met 28 januari 2018
De springkampioenschappen worden gehouden op 3 februari 2018


Kampioenschapsreglement
Onderstaand treft u het geldende kampioenschapsregelement voor de Indoor kampioenschappen 2017-2018

Kampioenschapsregelement 2017-2018


Kwalificatiebepalingen dressuur
De kwalificatiebepalingen voor de dressuur zijn op 1 punt gewijzigd. Om onduidelijkheden te vermijden die we afgelopen jaar hebben ondervonden, heeft het regiobestuur besloten om alleen nog de proef die is aangewezen als geadviseerde eerste proef, mee te laten tellen voor kwalificatie. Met andere woorden wordt op een wedstrijd in de regio Zeeland geen geadviseerde eerste proef verreden, dan kun je tijdens die wedstrijd geen resultaat neerzetten voor kwalificatie.

Kwalificatiebepalingen Zeeuwse Indoor Kampioenschappen 2018


Inschrijven
Inschrijven voor de Regiokampioenschappen kan vanaf het moment dat het vraagprogramma wordt gepubliceerd. We maken dit bekend via onze website en Facebook pagina. Ook dit jaar is het alleen mogelijk om via Mijn KNHS in te schrijven en wordt de sluitingsdatum strikt gehanteerd.

Voor het springen wordt een vrije inschrijving gehanteerd bij paarden en pony’s. Voor de ponydressuur is dit ook van toepassing.

Voor de paarden dressuur zijn kwalificatiebepalingen van toepassing, zie hierboven. Indien je als combinatie hebt voldaan aan de bepalingen, dien je zelf in te schrijven. Je hoeft dus niet te wachten totdat de lijst van gekwalificeerden wordt gepubliceerd. De inschrijvingen worden na sluitingsdatum wel getoetst aan het overzicht van gekwalificeerden.


Vraagprogramma
Het vraagprogramma is gereed en is te downloaden via onderstaande link.

 Vraagprogramma Zeeuwse Indoor Kampioenschappen 2018

Hieronder de belangrijkste punten per discipline opgesomd.

Dressuur

 • De klasses B tot en met Z1 (paarden) en Z2 (pony’s) rijden 1 proef. Verreden wordt de geadviseerde eerste proef. Z2 pony’s rijden de landenproef. Kampioen is de beste uit de proef.
 • Paarden Z2 en ZZ licht rijden de geadviseerde eerste proef en de beste 4 combinaties rijden tevens een Kür op Muziek. Kampioen is de beste over het klassement van de 2 proeven.
 • De volgende klasses dienen de geadviseerde proef uit het hoofd te rijden:
  • Z2 pony’s
  • Z1 paarden
  • Z2 paarden
  • ZZ-licht paarden
 • Ook in 2018 wordt een Regiokampioenschap georganiseerd voor ZZ-Zwaar en Lichte Tour voor ruiters die uitkomen voor een bij de KNHS Regio Zeeland aangesloten vereniging/sportaanbieder. Het kampioenschap geeft geen recht op afvaardigingen naar de Indoorkampioenschappen voor deze klasses.
 • Verreden worden de geadviseerde proeven: ZZ-Zwaar-35 en Lichte Tour-PSG en een Kür op Muziek voor de beste 3 combinaties van de geadviseerde proef. Kampioen is de beste over het klassement van de 2 proeven.
 • Voorlopige dagindeling:

Dag

Klasses

Vrijdag, 26 januari 2018

B-pony’s ABC (avond)

B-paarden (avond)

LT

ZZ zwaar

Zaterdag, 27 januari 2018

L2 t/m ZZ-licht paarden

M1 t/m Z2 pony's

Zondag, 28 januari 2018

L1 paarden

B-pony’s DE

L1 en L2 pony's

Dit is een zeer voorlopige dagindeling en kan wijzigen op grond van aantallen inschrijvingen.

Springen

 • De klasse B wordt verreden over een rijstijlparcours met barrage, waarbij jurybeoordeling en –commentaar vanuit de ring plaatsvindt. Het commentaar wordt gegeven in het basisparcours. Kampioen is degene met de hoogste stijlpunten en de minste strafpunten in de barrage.
 • De klasse L tot en met ZZ pony’s wordt verreden over een klassiek parcours met barrage. Kampioen is degene met de snelste tijd en de minste strafpunten in de barrage.
 • De klasse L tot en met ZZ paarden wordt verreden over een wedstrijd in 2 manches. Kampioen is degene met de snelste tijd en de minste strafpunten in de barrage. Overige ruiters worden geplaatst overeenkomstig hun strafpunten en de tijd in de 1ste
 • Ruiters mogen paarden en/of pony’s HC starten, indien deze niet mogen starten voor het kampioenschap. Dit dient duidelijk, bij inschrijving aangegeven te worden.

Inschrijfgelden

Klasse

Inschrijfgeld

Toelichting

B tot en met ZZ/Z2 pony’s

€ 9,=

M-ZZ/Z2 ongewijzigd

B tot en met ZZ/ZZ licht paarden

€ 15,=

 

ZZ Zwaar/Lichte Tour paarden

€ 17,50

ongewijzigd


Controle op paspoorten/I&R

Tijdens de kampioenschappen wordt gecontroleerd op paspoorten, meetgegevens en identiteit van paard of pony. Draag er zorg voor dat uw paspoorten in orde zijn en uw dieren correct en op tijd zijn gevaccineerd en gemeten.

Voor alle informatie over I&R en uw documenten, lees hiervoor het algemeen wedstrijdreglement, art. 47. Voor de duidelijkheid, ook al zou uw dierenarts een misser hebben gemaakt, u bent zelf te allen tijde verantwoordelijk voor een correct paspoort.