Kampioenschappen Eventing 2017

Zeeuwse Eventing Kampioenschappen 2017 

De klasse M en Z paarden en pony’s rijden hun Zeeuws kampioenschap tijdens de wedstrijd in Vrouwenpolder (29 en 30 juli). De klasse B en L paarden en pony’s rijden hun kampioenschap in Westdorpe (3 september). Hiervoor hoef je je niet apart in te schrijven, door inschrijving neem je automatische deel aan het Zeeuws Kampioenschap Eventing. 

Aan de Indoor Eventing op 18 februari is de titel Zeeuws Indoor Kampioen Eventing verbonden voor de beste Zeeuwse combinatie in de betreffende klasse. 

KNHS Kampioenschappen 2017 

Het KNHS Kampioenschap paarden 2017 wordt dit jaar gehouden in Leidschendam (24 Juni). De klasse M en Z paarden kunnen zonder selectie inschrijven, maar dienen wel aan minimum voorwaarden te voldoen. De klasse L paarden dient zich tijdens de verschillende wedstrijden vooraf aan dit kampioenschap te kwalificeren voor dit KNHS Kampioenschap. De L wordt nl. als Equipe wedstrijd verreden en als individueel kampioenschap. Vorig jaar werd de Zeeuwse equipe 5de. De combinaties dienen uiterlijk 11 juni ZELF hun beste 2 resultaten behaald over de L wedstrijden in 2017 in te dienen bij de portefeuillehouder Wedstrijdzaken, Vincent Bol. De beste 4 (!) combinaties worden gekwalificeerd. 

Kwalificatiereglement KNHS Regio Zeeland L-Equipe paarden 

* Voor de L-Equipe zijn 6 plaatsen beschikbaar, plus 1 reserve. Alleen de 6 geselecteerde combinaties kunnen deelnemen aan de L-Equipe wedstrijd. De reserve combinatie kan tot 2 dagen voor het kampioenschap zelf worden opgeroepen. 

* Eventers die zich willen kwalificeren voor de L-Equipe Kampioenschappen dienen bij de Regio hun beste 2 resultaten op te geven, die zij hebben behaald in de periode vanaf 1 maart tot en met 11 juni 2017. 

* Op basis van de plaatsingspunten van deze resultaten wordt een klassement opgemaakt. 

* In geval van een ex aequo zal eerst gekeken worden naar de resultaten in de cross en vervolgens naar het beste resultaat. Indien dat geen uitsluitsel geeft, beslist het regiobestuur in overleg met het forumlid eventing. 

Voor de pony’s gelden geen kwalificatie-eisen. Zij kunnen voor het KNHS Kampioenschap in oktober te IJsselstein (Limburg) vrij opgeven. 

Lees hier meer over in het KNHS Kampioenschapsreglement 2017