Regionale beloftentraining

Het is inmiddels al een aantal jaren een succesformule en ook het komende winterseizoen start de KNHS Regio Zeeland weer met trainingen voor jonge ambitieuze ruiters en amazones die hun rijtechniek willen verbeteren en middels mentale trainingen en theorie hun kennis van de paardensport willen ontwikkelen om daarmee een goede basis te hebben voor de rest van hun carrière in de paardensport.

Alles wat de KNHS Zeeland doet op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door sponsoren. Diverse sponsoren hebben ons de afgelopen jaren een warm hart toegedragen waarvoor we ze erg bedanken, denk aan VisitZeeland, Marinissen Bloemkwekerijen, Mosselkwekerij Verschuren, Manege De Eendracht, Premium Paper & Marketing BV, Van Tatenhove, Sinke Ruitersport. Vanaf 2017 hebben we de firma HORKA bereid gevonden om als hoofdsponsor op te treden, daarmee zijn we uiteraard erg gelukkig !

De training bestaat uit 8 praktijktrainingen en een parcours/proeven training, tussen oktober 2018 en mei 2019, voor dressuur, springen en eventing.

Er is een team ervaren Zeeuwse trainers dat met veel enthousiasme deze ruiters begeleid.

Niet alleen praktijktraining maar ook mentale training, theoriekennis en ruiterfitheid zijn onderdeel van het programma.

Bij de mentale training worden verschillende onderwerpen behandeld: - Omgaan met spanning / mentale voorbereiding op een wedstrijd - Leerstijlen - Doelen stellen en het maken van een plan van aanpak -Oefeningen voor ademhaling, ontspanning - Mediatraining

Tijdens theorielessen komen diverse onderwerpen aan bod -Harnachement- Gedrag en regels op wedstrijden - Wedstrijdplanning - Voeding van het paard / de pony - Fitheid van de ruiter/amazone

De deelnemers houden middels weekplanningen hun ervaringen/resultaten en hun wedstrijdplanning bij. Deze logboeken worden met de trainers besproken om tot een optimale begeleiding te komen.

De trainingen worden afgesloten met een eindbeoordeling, advies van de trainers en een gezellige avond met deelnemers en ouders.

 


Meer informatie

We hopen je met het bovenstaande voldoende informatie verstrekt te hebben maar heb je nog meer vragen dan kun je een mail sturen aan jeugdzaken@knhszeeland.nl

  


Aanmelden

Aanmelden voor de selectie kan op twee manieren:

Via het online inschrijfformulier of door het inschrijfformulier (Wordversie) te downloaden en mailen naar jeugdzaken@knhszeeland.nl