De Kroo's Dressuurcup Zeeland

Dankzij de partnerovereenkomst met De Kroo Ruitersport kan een lang gekoesterde wens van menig dressuurruiter of amazone worden vervuld. Met weemoed denkt menigeen nog wel eens aan de laatste mooie finale om de RABO Stimulans Trofee in 2012. In 2018 gaat er een volledig nieuw opgezette competitie van start onder de naam

In de periode van januari tot en met maart worden 6 wedstrijden georganiseerd in de KNHS Regio Zeeland die uiteindelijk uitmonden in een finale op 24 maart 2018 bij De Kroo Ruitersport in Nieuw- en Sint Joosland. Voor deze finale kunnen zich 8 combinaties plaatsen. 6 Combinaties plaatsen zich via de wedstrijden. De andere 2 combinaties worden door organisatie en regio rechtstreeks uitgenodigd.

Simpel door in te schrijven en mee te doen aan de competitie wedstrijden doet de combinatie mee aan deze competitie. De competitie staat open voor Zeeuwse combinaties die lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij de KNHS Regio Zeeland. Door een van de competitiewedstrijden te winnen of als beste Zeeuwse combinatie te eindigen, plaats je je voor de finale. Sommige klasses rijden in handicap.

De winnaar van elke competitiedag ontvangt in ieder geval een prachtige staatsiedeken. De ponycombinatie met de hoogste score in de finale ontvangt bovendien een uitnodiging om deel te nemen aan het RBT.

De voorlopige planning van de wedstrijden is onder voorbehoud van toezegging van de betreffende organisatie:

 

 

datum

plaats

organisatie

 

 

1

18 – 21 januari 2018

Nieuw- en Sint Joosland

SHSZ

Masters of Dressage

Definitief

2

9 – 10 februari 2018

Beatrixhoeve - Axel

Luctor & Emergo

 

Definitief

3

10 – 11 februari 2018

Nieuw- en Sint Joosland

De Kroo Ruitersport

 

Definitief

4

25 februari 2018

Westdorpe

HC Midden Zeeuws-Vlaanderen

 

Definitief

5

4 maart 2018

Ouddorp

Grevelingen

 

Definitief

6

9 – 10 maart 2018

Heinkenszand

Vlaandertse Ruiters

 

Definitief

Finale

24 maart 2018

Nieuw- en Sint Joosland

De Kroo Ruitersport

Finale

Definitief

 

Onderstaand zijn de competitiebepalingen van deze competitie terug te vinden.