Talentontwikkeling

Als we op de wedstrijden zo om ons heen kijken zien we vaak ambitieuze, talentvolle combinaties rondrijden. Misschien nog wel onervaren, misschien niet “het toppaard of de toppony”, maar wel gemotiveerd om beter te leren rijden. Voor deze ruiters en amazones, die zich rijtechnisch willen verbeteren, heeft de Regio Zeeland een talentontwikkelingsplan opgezet : “Regionale Belofte Trainingen”. Dit is voor de Zeeuwse jeugd en wij hopen als regio met dit beloftenplan vele jonge getalenteerde ruiters te stimuleren om op een hoger niveau te komen. Het trainingsprogramma omvat praktijklessen in de vorm van dressuur- spring en eventinglessen die door gerenommeerde instructeurs, verdeeld over de regio, gegeven worden. Maar daarnaast veel andere interessante trainingen en informatie.

Uiteindelijk doel is om deze getalenteerde ruiters een zetje in de rug te geven zodat ze aansluiting vinden bij het landelijk KNHS Talentenplan. Er zijn inmiddels al een aantal amazones uit Zeeland geselecteerd voor dit landelijke Talentontwikkelingsplan. Alle informatie over het Regionale Belofte Trainingen en het KNHS Talentenplan kunt u verder op de site vinden.

KNHS Talentenplan

Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waar talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter.

 

Jeugd Sportstimulerings Plan

De jeugd heeft de Toekomst !

Wij vinden het belangrijk dat kinderen/jong volwassenen plezier beleven in de mooiste sport die er is, de pony- en paardensport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport is het Jeugdstimuleringsplan (JSP) ontwikkeld.