Regiokampioenschap dressuur

Om de regiokampioenschappen dressuur aantrekkelijker te maken voor de regionale ruiters en amazones is een selectievoorwaarde toegevoegd. Deze zijn (net als de andere selectievoorwaarden) beschreven in het vraagprogramma op mijnknhs.nl. onderstaand nog een keer de selectievoorwaarden:

  • Om aan het Regiokampioenschap deel te mogen nemen dient de combinatie minimaal 3 keer tijdens verschillende concoursen van sportaanbieders uit de KNHS Regio Zeeland gestart te zijn in de periode tussen 1 oktober en 31 december 2021. Dit geld voor paarden en pony’s.
  • Aanvullend geldt voor de paarden klasse B t/m ZZL dat een combinatie ten minste drie keer 62% of hoger, dan wel ten minste één keer 65% of hoger moet hebben gereden in de maanden november en december 2021 in de eerste geadviseerde proef van de maand, tijdens concoursen van sportaanbieders uit de KNHS Regio Zeeland. Selectie dient in de klasse te zijn waarin de combinatie op het Regiokampioenschap start.

 

In onderstaande tekst wil ik de vragen die we gehad hebben proberen te beantwoorden. Als het nog onduidelijk kan je je vraag stellen via wedstrijdzaken@knhszeeland.nl.

  • Er is dit indoorseizoen geen zeeuws kampioenschap subtop, dit vanwege de minimale deelname in voorgaande jaren en de gewijzigde eisen om die rubrieken uit te mogen schrijven;
  • De combinatie moet minimaal gestart zijn op 3 verschillende wedstrijden tussen 1 oktober en 31 december. Betreft dus 3 verschillende vraagprogramma’s, waarbij de klasse niet uitmaakt;
  • De selectievoorwaarde is tot stand gekomen om de regiokampioenschap aantrekkelijker te maken voor de ruiters/amazones binnen onze regio;
  • Er zijn geen wedstrijden aangeduid als selectiewedstrijden. Voor het aantal keer starten gelden alleen de wedstrijden in oktober t/m december 2021 binnen de regio Zeeland.
  • Voor het behalen van de verplichte percentage geld dat deze behaald moeten worden in de maanden november en december 2021 op wedstrijden binnen de regio Zeeland.
Geplaatst op: