Eerste editie stalbezoeken reeks bij Resy van Harn groot succes!

Het succes van Zeeuwse Meesters zet zich voort tijdens de 3-delige serie stalbezoeken bij Zeeuwse toppers. De aftrap vond plaats op 5 mei 2022 op het prachtige Equus Stoeterij & KI-station van Resy van Harn te Biervliet.

Zelf staat Resy niet graag in de spotlights, maar als we het hebben over toppers in Zeeland dan mag deze powervrouw absoluut niet ontbreken! Wat begon als kleine pensionstal en plek voor kinderrijlessen is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een van de grootste KI-stations en opfokstallen van Nederland. Diverse grote hengstenhouderijen en topsportstallen, zowel uit binnen- als buitenland, weten haar te vinden voor de inseminatie van hun merrie en de geboortebegeleiding en opfok van hun toekomstige sportpaarden. KNHS Zeeland had de unieke kans om een kijkje te nemen bij haar op stal en om met eigen ogen te zien wat er allemaal komt kijken bij het fokken van een paard.

Wat direct opvalt bij binnenkomst in de ruim opgezette stallen is de enorme liefde die Resy heeft voor haar vak. Dat moet ook wel, want door haar werk slaapt ze geen enkele nacht door. Elke nacht gaat er wel een geboortealarm af en is Resy paraat om voor haar merries en veulens te zorgen. Waar een ander om die reden snel zou afhaken om zoveel drachtige merries te huisvesten, is dit juist hetgeen wat haar zoveel energie geeft. Samen met haar team zorgt ze ervoor dat het de paarden aan niks ontbreekt. Tijdens de rondleiding krijgen we een kijkje in de diverse stallen op het terrein, en krijgen we ook een indruk van wat er komt kijken bij de verzorging van een pasgeboren veulen. We krijgen een kijkje in de nieuwe opfok stallen die recent zijn gebouwd, we zien hoe Diana van Schaick (als rechterhand van Resy) vakkundig omgaat met veulentjes die nog moeten leren lopen met een halstertje om, en tevens zien we Marijke van Giesen aan het werk die sinds afgelopen jaar een samenwerking is aangegaan met Resy om de jonge paarden dressuurmatig op te kunnen leiden. Zo zijn alle facetten aanwezig om een optimaal klimaat te kunnen bieden voor de eerste belangrijke jaren van toekomstige sportpaarden. Al met al een zeer complete rondleiding die met veel enthousiaste werd ontvangen door de aanwezigen. We zijn blij als KNHS Zeeland dat er veel interesse was in dit stalbezoek en we kijken dan ook met veel plezier terug naar deze leerzame middag!

13 augustus staat het volgende stalbezoek gepland bij niemand minder dan Jeanine Nieuwenhuis. Aanmelden kan nog door een mailtje te sturen naar secretaris@knhszeeland.nl. Wacht hiermee niet te lang want vol=vol!

Geplaatst op: