KNHS Zeeland in Coronatijd

Beste Zeeuwse paardensporters,
Allemaal weten we dat het ongewone, bizarre tijden zijn. Ieder van ons wordt wel op de één of andere manier getroffen door de Corona-pandemie. We staan allemaal onder druk, onder meer door de voorgeschreven RIVM-maatregelen. Duidelijk is dat we nu niet kunnen werken op onze reguliere wijze.
De KNHS spant zich in om de leden te dienen. Ook landelijk hebben we helaas evenementen moeten afblazen, competities moeten stopzetten en opleidingen moeten opschorten.
Maar intussen hebben we voor elkaar gekregen dat de hippische sector, ondanks alles, de ruimte krijgt om onze paarden goed te verzorgen. We proberen onze leden zo goed mogelijk te voorzien van actuele informatie. En er wordt flink ingezet op digitaal aanbod. Blijf op de hoogte van de actuele informatie via www.knhs.nl
Als KNHS Zeeland volgen we het landelijk (RIVM) beleid. We hebben helaas ook enkele bijeenkomsten moeten opschorten, het JSP-programma voor 2020 stopgezet, en onze voorjaars-ALV van 12 mei zal komen te vervallen. Maar van uitstel, komt zeker geen afstel. Zo zullen de punten uit de ALV worden meegenomen naar de najaars-ALV.
Op de achtergrond overleggen we, op gepaste digitale afstand, met ons regiobestuur over toekomstige kansen en mogelijkheden. Zo hopen we dit jaar nog een bijeenkomst te organiseren in het kader van de Zeeuwse Recreatiesport. En ook staat tezamen met SportZeeland de organisatie van een thema-avond in de steigers.
In onze regio zie je dat hippische ondernemingen, verenigingen en organisaties genoodzaakt zijn om lastige beslissingen te nemen. Dit vergt moed en kracht. We kunnen daar enkel maar respect voor hebben.
Wedstrijden en evenementen worden geannuleerd, en tegelijkertijd zie je interessante ideeën tot ontwikkeling komen.
Er wordt een beroep gedaan op ieders veerkracht en aanpassingsvermogen.
Hoe fijn zou het zijn om elkaar over enige tijd weer in goede gezondheid te zien, en samen te kunnen genieten van onze prachtige paardensport? Als we goed voor elkaar en de paarden zorgen, en daarbij de RIVM-maatregelen in acht nemen, dan komt die tijd er zeker weer aan!

Petra Broeksema-Minderhoud
voorzitter 
Geplaatst op: