Zeeuws Hippisch Jongeren Platform van start!

Wederom een prachtig nieuw initiatief waarbij sport en fokkerij samenkomen, ditmaal in de regio Zeeland. Op dinsdag 6 december jl. is het Hippisch Jongeren Platform Zeeland met champagne ingeluid. Zeker 30 jongeren – in de leeftijd van 16 tot 30 jaar – vormen vanaf vandaag een hechte groep die aan de slag gaat met de organisatie van interessante bijeenkomsten, waarin paardensport en – fokkerij in de breedste zin van het woord centraal staat. Het Hippisch Jongeren Platform Zeeland is een initiatief van de KNHS en het KWPN regio Zeeland. 

Een zevental jongeren heeft de afgelopen periode gebruikt om te brainstormen over wat hen aanspreekt en welke kennisbehoefte er is. Deze groep is enthousiast aan de slag gegaan met de organisatie van de eerste bijeenkomst én heeft, ieder voor zich,  drie geïnteresseerde vriend(inn)en uit de paardensport uitgenodigd om ook deel te nemen aan dit mooie initiatief. Het multidisciplinaire platform levert naast een bijdrage aan het vergroten van de kennis en het opdoen van bestuurlijke en organisatorische ervaring ook een bijdrage aan het vergroten van een hippisch netwerk en toekomstig hippisch ondernemerschap. De organisatie van de bijeenkomsten ligt vanaf nu geheel in handen van het HJPZ. Daarbij kan men rekenen op  een financiële injectie en bestuurlijke ondersteuning van de initiatiefnemers. 

Met de gehele groep is op dinsdag 6 december bij De Kroo Ruitersport in Nieuw en St Joosland het programma voor het komende jaar bedacht. En dat ziet er al zeer veelbelovend uit! De avond werd gelijk leerzaam afgesloten met een lezing over de Flexchair door Maxime Osse van Max Equine, eveneens lid van het HJPZ. 

Op naar nog vele mooie bijeenkomsten, met zo’n enthousiaste groep gaat dat vast en zeker lukken

Geplaatst op: