It's all horses!

In samenwerking met onze golden partner, De Kroo Ruitersport organiseert de KNHS Regio Zeeland op 12 mei 2018 een vervolg op de Paard en Levendag: It’s All Horses. Deze dag staat volledig in het teken van de beleving met je paard. We proberen op deze dag veel doe-activiteiten te organiseren waaraan kan worden deelgenomen. Het is ook een dag waar je kunt kennismaken met de paardensport in de meest brede zin van het woord. Allerlei disciplines komen aan bod, waaronder ook disciplines, waar je misschien wel van hebt gehoord, maar nog nooit live hebt gezien. En natuurlijk hebben we een aantal leuke informatieblokken in het Its All Horses Infocafé en zijn er promotiestands in het Ridercafé.

Kortom een interactieve dag ter promotie van de paardensport: It’s All Horses!

Op deze pagina tref je alle informatie aan over de evenementen, clinics en demonstraties die op deze dag worden georganiseerd. Ook kun je zien op welke wijze je hiervoor kunt inschrijven, meestal gaat dan heel eenvoudig door op de link te klikken die onder onderwerp staat.

Het programma is overigens nog niet helemaal rond. Kijk dus regelmatig even op deze pagina om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen! Heb je vragen, een opmerking of is iets niet duidelijk, zend een mail naar: itsallhorses@knhszeeland.nl

Tijdschema & Startlijsten

De startlijsten voor It's all Horses staan on line! Inschrijfgeld kun je voldoen voor alle disciplines op het secretariaat, m.u.v. bixie!

Hieronder treffen jullie het tijdschema aan van It's all horses.

 

Herinneringspin en strik

Speciaal voor It's all Horse heeft de organisatie een herinneringspin voor alle deelnemers laten maken. Ook zijn er bijzondere erestrikken gemaakt in de kleuren van It's all Horses. Deze zijn voor de prijswinnaars van alle individuele wedstrijdrubrieken. 

De deelnemers aan de Bixie krijgen allemaal zo'n mooie strik en pin!

Rosline Bixie fanclub

Een absloute topper tijdens It's all horses is natuurlijk de Rosline Fanclub Bixie. De gehele dag kan er deelgenomen worden aan bixie proeven. 

De inschrijving is geopend: www.concours.nl 

 

Ride & Run

Ook zo'n mooi onderdeel van It's all horses is de Ride & Run. Gewoon lekker een buitenrit maken met je paard, samen met vriend of vriendin die er naast hardloopt. Er is een route van ca. 5,5 km uitgezet rondom De Kroo Ruitersport.

My Special Horse Competition

Superleuk! My Special Horse Competition zal dit jaar gehouden worden tijdens het nieuwe evenement It's All Horses.

Voltige met Dutch Vaulting Show Team

De voltige wordt, mede dankzij de Nederlandse Voltige Vereniging, verzorgd door het Dutch Vaulting Showteam. Als it's all horses zijn we er trots op dat het Dutch Vaulting Showteam, bekend van Horse Event, naar Zeeland afreist om ons event luister bij te zetten. Het zal beslist een van de topattracties zijn.

Klik door voor meer informatie!

Demonstraties en clinics Fin Jopson

Wij zijn er trots op dat we Fin Jopson hebben weten vast te leggen voor enkele demonstraties en clinics. Wil je meer weten over Fin Jopson, bezoek dan zijn website.

Reining met Palden Schooneman

Natuurlijk mag de reining niet ontbreken. Tijdens It's all horses worden gedurende de dag een aantal demonstraties verzorgd door Palden Schooneman. 

Proefgerichte clinic met Annemarie Hertzberger

Uiteraard ontbreekt de dressuur niet. We organiseren in samenwerking met Annemarie Hertzberger een proefgerichte clinic.

 

Shows

Nostalgie op It's all horses. Veel van ons hebben Indoor Zeeland meegemaakt. Dè topper van Indoor Zeeland was ongetwijfeld de showavond van de verenigingen. We willen dat tijdens It's all horses de bezoekers laten herbeleven.

Impuls springen

Tijdens It's All Horses organiseren we ook een springwedstrijd voor pony's en paarden. Superleuk om deel uit te maken van dit nieuwe mooie evenement!

 

Vier- en zestallen

Een ander onderdeel tijdens It’s all horses is een oefenwedstrijd voor 4- en 6-tallen.

Mendemonstraties met Leo Paauwe

Het mennen is een zeer veelzijdige discipline binnen de paardensport. Dressuur, vaardigheid, marathon en mini-marathon zijn de meest bekende disciplines. Leo Paauwe verzorgt tijdens It's all horses een aantal demonstraties met leerlingen.

It's all horse Infocafé & Ridercafé

Tijdens It's all horse 2018 maken we ook gebruik van de gelegenheid om bezoekers en deelnemers te informeren over de verzorging van paard en/of pony. Ook zijn er promostands waar u informatie kunt krijgen over paardenproducten en verzorgingsmiddelen.

 

Eventing

De KBG Eventing van de KNHS Zeeland gaat het blok Eventing vormgeven. dat zullen zij doen in samenwerking met de trainingsgroep Eventing van het Regionale Belofteteam van de KNHS Zeeland.

Nadere informatie volgt!

Werken aan de ConCord Longe

Een nieuw programma onderdeel tijdens It's all horses is het werken met de ConCord® Longe

Klik door om meer te weten over deze wijze van longeren!

Workshop Paardenspieren

Altijd al willen weten hoe het paardenskelet eruit ziet? Of welke spieren waar zitten en welke functie deze hebben op de beweging van het paard? Breng dan tijdens It's all horses een bezoek aan de workshop paardenspieren met Marian 't Lam.

Klik hier voor meer informatie.

Werken met Maxime Osse aan houding en zit: flexchair

Het hoeft geen betoog dat een goede houding en zit van de ruiter of amazone helpt bij een goede communicatie met je paard, waardoor je samen met je paard een nog betere combinatie kunt worden. Uiteindelijk zal dat leiden tot meer rijplezier en mooie resultaten. De flexchair is daarbij een uitstekend hulpmiddel om je te laten zien hoe je je houding en zit kunt verbeteren.

De flexchair wordt gedemonstreerd door Maxime Osse.  

Paarden toiletteren

Paarden toiletteren kan eigenlijk niet ontbreken op It's all horses. Leerlingen van de paardenhouderij opleiding van Edudelta uit Goes zullen tijdens It's all horses een aantal demonstraties geven hoe je je paard verzorgt en hoe je je de manen en staart kunt vlechten en klitvrij kunt houden. De demonstraties worden verzorgd op de poetsplaats in de stalgang.