Meedoen aan springwedstrijden

Als je mee wilt doen aan officiële springwedstrijden, dan heb je een winstpunt in de klasse B-dressuur nodig. Vind je het B-niveau nog iets te hoog, dan kun je eerst meedoen aan Impulsrubrieken (BB-springen).

KENNISMAKEN VIA IMPULSUBRIEKEN

Impulsrubrieken zijn wedstrijden op BB-niveau. Dat is een instapniveau onder de laagste wedstrijdklasse (B). Via Impulsrubrieken kun je rustig kennismaken met de springsport en op een leuke, ongedwongen manier meer ervaring opdoen. Bij Impuls kun je niet promoveren of degraderen en mag je dus zo vaak (blijven) meedoen als je wilt. Om mee te doen aan een impulsrubriek hoef je geen startpas te hebben of lid van een vereniging te zijn. Wel moet je lid zijn van de KNHS. De beoordeling vindt plaats op dezelfde wijze als in de reguliere klasse B en er gelden ook dezelfde reglementaire bepalingen als de klasse B. Hieronder kun je voorbeeldparcoursen downloaden voor Impulsspringen.

OFFICIËLE WEDSTRIJDEN

Bij het springen zijn verschillende wedstrijdvormen en parcoursen, zoals:

  • Rijstijlrubrieken (verplicht voor de klasse B)
  • Jachtparcoursen
  • Kracht- en vaardigheidswedstrijden
  • Teamwedstrijden.

Uitleg over rijstijlwedstrijden en Impulsrubrieken staat hier op de website. Andere parcoursen kun je terugvinden in het Wedstrijdreglement Springen.