Meldpunt routes

Jij kunt helpen om de kwaliteit van ruiterpaden, menpaden en routes zo goed mogelijk te houden. Zit er een drukke weg of gevaarlijke oversteekplaats in je route? Is het menpad te smal, hangen er veel lage takken of zijn de borden slecht leesbaar? Meld het via onderstaand formulier.

Waarom een Meldpunt Routes?

In Nederland liggen veel ruiter- en menpaden en zijn er veel routes. Het onderhoud van de paden ligt vaak bij de terreineigenaar, maar soms bij een andere partij, zoals bijvoorbeeld de gemeente. De KNHS wil ervoor zorgen dat jij zo goed en veilig mogelijk kunt buitenrijden. Via dit meldpunt kunnen we achterhalen waar iets aan de hand is. Op basis van jouw melding kan de KNHS Regioconsulent de terreineigenaar inlichten. Het kan ook zijn dat de regioconsulent in gesprek gaat met de gemeente om te zien of een deel van de route verbeterd kan worden.

Meldpunt Ongevallen

Heb je tijdens het buitenrijden (bijna) een ongeval gehad? Ook dat willen we graag weten, zodat we ons nog beter kunnen inzetten voor de veiligheid van jou en je paard. Speciaal hiervoor is het Meldpunt Ongevallen opgericht.