Regionale trainingen

De KNHS Regio Zeeland gaat weer starten met het aanbieden van regionaal georganiseerde trainingen voor iedereen die wil kennismaken met eventing of al enige tijd bezig is met de eventing sport en behoefte heeft aan extra trainingen. Door het seizoen heen worden ca. 4 à 5 trainingen georganiseerd ter voorbereiding op de 2 Zeeuwse wedstrijden. De data van de regionale trainingen worden afgestemd met de 3 eventing aanbieders in Zeeland. 

De trainingen zijn bestemd voor paardensporters die verder willen in de eventing en ook wedstijden (willen) rijden. Trainingen vinden plaats op diverse locaties zowel binnen de Regio, als buiten de Regio. Gedacht moet worden aan terreinen van Westdorpe, Domburg, Vrouwenpolder, Zundert en Breda. Trainingen buiten de regio moeten de eventer bewust maken van het feit dat het in de eventing nodig is om buiten de regio te starten om hoger op te komen in de sport. Trainingen kenmerken zich daarnaast dat zij gericht zijn op een opbouw naar de Zeeuwse eventingwedstrijden en de KNHS Equipe wedstrijd. 


Voorwaarden

Om te mogen deelnemen aan de regionale trainingen zijn laagdrempelig enkele voorwaarden gedefinieerd. 


Kennismakingstrainingen

• Vanaf 9 jaar 

• beschikken over een pony of paard 

• Ten minste 1 voldoende resultaat in BB-springen 


Regiotrainingen

• Vanaf 9 jaar 

• Beschikken over een pony of paard 

• Ten minste 1 voldoende resultaat in B-springen 

Tijdens de (cross)trainingen is gebruik van een bodyprotector en een cap die voldoen aan de normen zoals vastgesteld in het disciplinereglement eventing of AWR, verplicht. Daarnaast beschikt de deelnemer over een WA-verzekering die ook schade veroorzaakt door zijn paard, dekt. 

Deelname is voor eigen risico; de regio en/of de instructeur aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid. 

Jonge eventers in de leeftijdscategorie tot en met 21 jaar kunnen ook via deelname aan de Regionaal Belofte Trainingen hun vaardigheden in de eventing bijschaven. Toelating tot deze trainingen gaat via de regionale selectiedag. Hierover wordt t.z.t. nadere informatie verstrekt. 

 

Datum Wat Locatie
22 februari Regiotraining Zundert
18 april Regiotraining Breda
23 mei Regiotraining Tilburg