Springtour

Winnares Springcompetitie 2016

 

Jaarlijks wordt de Springtour Zeeland georganiseerd voor springruiters en -amazones die uitkomen voor een sportaanbieder die is aangesloten bij de KNHS Regio Zeeland. De Springtour wordt georganiseerd door een vaste commissie van enthousiaste Springliefhebbers. De Springtour is een vaste waarde is geworden op de Zeeuwse wedstrijdkalender.

De wedstrijden worden verreden in het zomerseizoen en besloten met een finale bij De Kroo Ruitersport. Meer informatie wordt bekend gemaakt via de bekende website en facebook kanalen van de Regio. Houdt deze goed in de gaten!

Springtour 2019
Zaterdag, 15 juni Manege De Eendracht  Vrouwenpolder 
Zaterdag, 22 juni RV De Weelruiters Nisse
Zaterdag, 17 augustus De Kroo Ruitersport Nieuw- & Sint Joosland

 

Dit jaar zal de Springtour Zeeland in een iets andere vorm plaatsvinden. Voor de pony's zal er niks veranderen, dit betekent dat er twee selectiewedstrijden zijn (15 en 22 juni 2019) en een finaledag (17 augustus). De beste 15 combinaties zullen in een Winning Round gaan strijden op de finale dag om de winst. Deze Winning Round zal beoordeeld worden door een professional op rijstijl! 

Voor de paarden gooien we het dit jaar over een andere boeg, we organiseren daarvoor op de finale dag een Teamwedstrijdstrijd. Een team bestaat uit twee combinaties die over verschillende hoogte (1.05 m en 1.15 m) op snelheid een parcours zullen afleggen. Elk team wordt gekoppeld aan een sponsor. Dit belooft een spannende strijd te worden!